Tığ Oyaları

Tığ Oyası Örnekleri 2020

Tığ Oyası Örnekleri 2020

Tığ oyası örnekleri 2020 modelleri arayışı içerisindeyseniz, birlikte yapacağımız modeller sayesinde yemeni ve yazma kenarlarını güzelleştirebileceğiniz gibi örneklerimizi havlu kenarlarında da kullanabilirsiniz.

Kadınların yapmaktan hoşlandığı oyalar yapılışı kolay olduğu kadar göz alıcı modellerdir ve siz de vereceğimiz modelleri yaparak yazmalarınızın kenarlarının ne kadar güzel göründüğünü görebilirsiniz.

Tığ Oyası Örnekleri 2020

Gösterişli Tığ Oyası Modeli Yapılışı Videosu

Adından da anlayabileceğiniz gibi gösterişli bir oya modeli ile sizlerle birlikteyiz. Günlük kullanımlarda kullanabileceğiniz bu modeli çeyizlik olarak da tercih edebilirsiniz. Gösterişli tığ oyası modeli yapılışı videosu ile detayları öğrenebilirsiniz. Oya yapımına geçmeden önce biz kahverengi, yeşil, sarı ve pembe renkte ipleri tercih ettiğimizi belirtelim.

Siz yazmanızın renklerine göre ip renginde değişikliğe gidebilirsiniz. 21 numarada tığ kullanıyoruz. Köprü yapmayı biliyorsanız, oyamızı kolayca yapabilirsiniz. Bilmiyorsanız da anlatımımız sayesinde köprü yapımını öğrenebilirsiniz. Yazmanızın kenarlarına tığ batılarını yaptıktan sonra 4 zincir çekerek, 1 defa tığımızı doluyoruz. Aynı tığ batısına batıyoruz ve 2 kerede çıkıyoruz. 4 zincir çekiyoruz, bir kez ipimizi tığa doluyoruz ve yaptığımız halkanın içine giriyoruz, 2 kerede çekiyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  2019 Kanaviçe Modelleri

Bu işlemi 8 halka olana kadar düzenli olarak devam ediyoruz. 8 halkadan sonra 3. tığ battısının içine batarak kapatma işlemi yapıyoruz. Eğer siz sık örüyorsanız, 5. tığ battısına da batabilirsiniz. 2 zincir çekip, yandaki tığ battısına batıp sık iğne yapıyoruz. Yine 4 zincir çekerek aynı işlemi yaparak 8 halka oluncaya kadar devam ediyoruz. Diğer sıraların yapılışını öğrenmek için gösterişli tığ oyası modeli yapılışı videosu izleyebilir, detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İki Katlı Çiçek Modeli Tığ Oyası Yapılışı Anlatımlı Videolu

İki katlı çiçek modeli tığ oyası yapılışı anlatımlı videolu oyamıza geçmeden önce, bayanlar tarafından kaçırılmayacak bir model olduğunu belirtmek istedim. Renk uyumu ve deseni ile dikkat çekici olan ve bahar mevsimine çok uygun olan bu oyamızın yapılışı için, yazmanın tığ battısını yapmanız gerekmektedir. Daha sonra çimenlerin yapılışına geçiyoruz ve ipinizi nereden başlamak istiyorsanız oraya sabitleyiniz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Tığ İşi Havlu Kenarı Örnekleri ve Yapılışı

Tığ Oyası Örnekleri 2020

Orta büyüklükte bir örümcek yapıp, başına 1 defa doluyoruz. 3. tığ battısının içine batarak 3 defada çekiyoruz ve trabzan yapıyoruz. 4 zincir çekiyoruz ama eliniz sıkı ise siz 5 zincir çekebilirsiniz. Tepesine batıp bir sık iğne yapıyoruz. Daha sonra 4 tane daha sık iğne yapıyoruz. 6. sık iğneyi yuvaya yapıyoruz. Aynı şekilde yine 1 örümcek yaparak örneği tekrar ediyoruz. 3. kez aynı işlemi yaparken 4. zinciri çektikten sonra dönüyoruz ve başına dolamadan trabzanın başına batıyoruz ve yuva yapıyoruz. Bundan sonraki sıraları öğrenmek için İki katlı çiçek modeli tığ oyası yapılışı anlatımlı videolu yapımını izleyebilirsiniz.

İncili Yelpaze Modeli Tığ Oyası Yapılışı Videolu

İncili yelpaze modeli tığ oyası yapılışı oldukça zevkli olup, görünüş açısında da çok şık bir modeldir. Çeyizlik olarak yapabileceğiniz model yapımı için renk seçiminde yazmanızın renklerini dikkate almanızı tavsiye ederiz. Öncelikle yazmasının tığ batımlarını yapıyoruz. İncilerin küçük olmasına özen gösteriniz ve 22 numara tığ kullanıyoruz. İpimizi tığ battısına sabitliyoruz. Örümcek çekiyoruz. Tığımızın başını 2 kere sarıyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Mavi Sürgülü Havlu Oyası - Videolu Anlatım

Tığ Oyası Örnekleri 2020

2 kutucuk atlayıp 3. kutucuğa giriyoruz ve 1,2,2,2 şeklinde çıkıyoruz. 5 zincir çekiyoruz ve yuvanın içine batarak sık iğne ile kapatıyoruz. Tekrar 5 zincir çekiyoruz ve tekrar yuvaya girip sık iğne ile kapatıyoruz. 5 zincir çekip kapatma işlemini 3 kez yaparak, pinpirik yapıyoruz. 6 sık iğne yaparak aşağı kadar iniyoruz. 7. sık iğneyi ise tığ batıya yapıyoruz. Diğer sıraların yapılışı ve incili yelpazenin yapılışı için İncili yelpaze modeli tığ oyası yapılışı videolu anlatımını izleyebilirsiniz.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı