El İşi

Örgüden Bebek Tulumu Yapımı

ÖRGÜDEN BEBEK TULUMU YAPIMI

Bebeğinizin gün içinde hem rahat, hem şirin gözükmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik örgü tulumu sayesinde vücudunu da sıcak tutarak hastalıkların birçoğuna kalkan olacaktır. Peki, örgüden bebek tulumu nasıl yapılır?

Gerekli Malzemeler:

  • Öncelikle marka önerimiz Bravo’dur.
  • 100gram Akıllı Bebe Yünü
  • 100gram Bebe Yünü, No:100 Turuncu
  • Örgü düz örgü ipi
  • 4mm kalınlığında şiş
  • 2 adet ilave olarak düğme
  • 0, 3, 6, 12 Aylık ölçüler

Anlatacağımız yapım 6 aylık için uygundur.

Örgü Uzun Kollu Bebek Tulumu

Akıllı bebe yünü ile 12 ilmek atarak başlıyoruz. 5 sıra ilerledikten son her iki taraftan 3. ilmeğe ilmek için 2 tane ilik açıyoruz. Ardından 4 kere her sıra başlangıcında 2 şer adet ilmek artırıyoruz. Toplamda 28 ilmek elde etmiş oluruz. Sonra her sıra için başında 5 kere 3’er imek ilave ediyoruz. Her iki başlangıçtan 15’er ilmek eklemiş oluyoruz. Şişimizde 58 adet ilmek bulunuyor. Ardından gelen sırada her iki taraftan 1’er ilmek artırıyoruz. 60 ilmek ile örgü boyunu 17cm olduğu zaman kol kesimi için 3-2 ilmek uyguluyoruz. Ardından şişimizde 16 ilmek kalacak şekilde her sıra başına 1’er ilmek eksiltiyoruz. Son 16 ilmeği ise tek seferde kapatıyoruz.

Sağ ön ve arka beden ile aynı şekilde başlıyoruz. Kol kesimine gelene dek örme işlemine devam ediyoruz. Örgünün düz yüzüne geldiğinizde sağ başlangıçtan kol kesimini 3-2 yapıyoruz ardından 17 ilmeği daha birer birer kapatıyoruz. Sol başlangıçtan ise yaka oyuğunda sırasıyla olacak şekilde 8-7-5-4-3-2-2-1-1-1-1 uyguluyoruz. Son 3 ilmeği ise kol derinliği arka bedenimiz ile aynı olacak şekilde 11 cm olduğu zaman 3 ilmek ile beraber alıyor ve kapatıyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Derya Baykal Patik Örnekleri ve Yapılışı

Örgüden Bebek Tulumu Yapımı

Sol öne 60 adet ilmek atarak başlıyoruz. 3,5cm sonrasında sağ ön parçanın simetrisi olacak şeklinde eksilmeleri yapıyoruz. Sağ başlangıçtan yaka kesimi, sol başlangıçtan ise reglan kol kesimi uyguluyoruz.

Kola 32 ilmek atarak başlıyoruz, 12 sıra ilerledikten sonra her iki başlangıç için 1’er ilmek artırıyoruz. Ardından her 6 sırada iki başlangıçtan 5 kez 1’er ilmek artırmaya devam ediyoruz. Toplamda şişimizde 44 ilmek oluyor. Örgü boyu 16cm olduğu zaman reglan kol işlemi için her iki başlangıçtan 3-2 ve ardından her sıra başından 1’er ilmek eksiltiyoruz. Şişte toplam 12 ilmek kaldığında ise ön yakaya gelecek kısımda ki 6 ilmeği 2-2-1 kapatıyoruz ardından, arka yakasına gelecek kısım da bulunan 6 ilmeği ise 1’er ilmek eksiltiyoruz. Diğer kolu da önceki ördüğümüz kolun simetrisi olacak şekilde örüyoruz.

Biye Bebe 100 yünü ile 7 ilmek atarak, belirtilen ölçüleri dikkate alarak düz örgü yapıyoruz. 2 ad 14cm kol ağız içlerini ad 64 cm ve ön ağda başlarken 12 ilmek sonrasında başlayarak paça çevresini arka ağ parçasını tekrar aynı yere gelene dek kaplayacak halde. 1ad 60cm sol ön yaka açıklığına başlayarak arka yakadan dönüp, sağ ön yaka kesimine geldiğimizde bitiriyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Derya Baykal Tığ İşi Şal Modelleri

Dikişimizi sol yarım bedeni sağ bedenin altına gelecek şekilde yerleştirerek tutturuyoruz. Beden, yan ve kol altı için dikişlerimizi yapıyoruz sonrasında ise kollarımızı yerleştirerek bu adımı tamamlıyoruz. Biye örgülerimizi hafif ütüledikten sonra biyenin düz olan yüzü örgünün ters yüzüne gelecek şekilde ayarladıktan sonra kenarından tutturuyoruz. Biye ile aynı sürede yakayı da toparlıyoruz. Bedene ters şekilde tutturduğumuz biyeleri örgünün düz yüzüne çeviriyoruz sonra arasından gizli dikiş atıyoruz. Ağ kısmına ise 2 adet aldığımız düğmeden dikiyoruz. Böylece uzun kollu örgü bebek tulumu modelimizi tamamlamış oluyoruz.

Gerekli Malzemeler:

  • Öncelikle marka önerimiz Bravo’dur.
  • 100gram Akıllı Bebe Yünü
  • 100gram Bebe Yünü, No:100 Yeşil
  • Örgü düz örgü ipi
  • 4mm kalınlığında şiş
  • 6 adet ilave olarak düğme
  • 0, 3, 6, 12 Aylık ölçüler

Anlatacağımız yapım 6 aylık için uygundur.

Örgü Kolsuz Bebek Tulumu

Akıllı bebe yünü ile 12 ilmek atarak başlıyoruz. Kol kesim dengesine gelene kadar uzun kollu örgüde olduğu gibi arka bedeni ile aynı şekilde örüyoruz. Kol kesiminde ise 3-2-2 uyguluyoruz. Kol evi yüksekliği 9cm olacağından başlangıçtan 19 ilmek örüyoruz ve orta 8 ilmeği kapattıktan sonra 19 ilmeği örüyoruz. Ardından yaka kesiminin her iki tarafından sıra ile olacak şekilde 4-3-2-1 eksiltme yapıyoruz. Bir sıra sonrasında omuzda kalacak olan 10’ar ilmeği tek seferde kapatıyoruz.

HANIMLAR, BU MODEL TARİFİNE BAKMADAN GEÇMEYİN!!! TIKLAYIN!!!  Boncuklu Oya Motifi Yapımı - Resimli Anlatım

Ön kol karşılığına gelene kadar arka beden ile aynı örüyoruz. Aynı şekilde kesiminde 3-2-2 uyguluyoruz. Kol evi yüksekliğimiz 6cm’ye ulaştığında başlangıçtan 19 ilmeği örüyoruz ve orta 8 ilmeğimizi kapatıyoruz ardından 19 ilmeği örüyoruz. Sonrasında yaka kısmının her iki tarafından sırayla olacak şekilde 4-3-2-1 eksiltme yapıyoruz. Omuz ilmeklerinin boyu 11 cm’ye ulaştığında her iki başlangıçtan 3. ilmeği birer ilmeklik olacak şekilde ilikler açıyoruz.  2 sıra ardından her iki başlangıçtan 3’er ilmek daha eksiltiyoruz. Son kalan 4 ilmek ile tek seferde kapatıyoruz.

Beden yan dikişlerini yaptıktan sonra beher askıya ve ağ kısımlarına 2 şer adet ilave ettiğimiz düğmelerden dikiyoruz.

Biye bebe 100 yeşil yünü ile ise 7 ilmek atıyoruz. Belirtilen uzunluk ile biyeleri hazırlıyoruz ardından ön parça 12 ağ ilmeğinin bitişiğinden başlatarak paça+ arka sağ + diğer paça ya tutturuyoruz. Ve 12 ağ ilmeğinin diğer bitişiğine geldiğimizde bitiriyoruz. Kalınlık ve sertlik olamaması için ağ kısmına dikmiyoruz. Diğer biyeyi ise sol yan dikiş karşılığından başlayarak yaka ve kol çevresine tutturuyoruz ardından yine aynı yerde bitiriyoruz.

1 ad 64 cm paçaya, 1 ad 110 cm yaka ve kol civarına olarak biyelerimizi ayarlıyoruz. Biyelerimizi ütülüyoruz ardından düz yüzü ile beden örgüsünün ters yüzüne gelecek biçimde tutturuyoruz ve dışa çevirerek bastırıyoruz. Böylece kolsuz örgü bebek tulumu modelimizi de tamamlamış bulunuyoruz.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı